Spara pengar med råtobak och snussatser

Ni som känner mig vet utan tvekan att jag är en flitig snusare. För mig är snus detsamma som ren och skär njutning, skulle man ta bort den så tror jag nog att mitt liv skulle kännas ganska tomt. Förmodligen skulle jag också gå min omgivning på nerverna ganska snabbt, jag har försökt att sluta ett par gånger men ”konstigt” nog så är det vänner och familj som tycker att jag ska börja igen redan efter en dag eller två… ;)

Men. Och det här är ett stort men. Vanligt snus som säljs på affären har blivit för dyrt för mig. Min lön hänger inte med min last, om man så säger. Det enda som gör att jag har råd att fortsätta är att man numera kan handla snussatser och råtobak online (jag länkar till stället där jag köper mitt, bra pris och bra leverans). Bor man som jag bor så är det en bit till närmaste välsorterade tobaksåterförsäljare om man säger så, de säljer inte direkt råtobak per kilo nere på kiosken…

Så hur gör man då för att få riktigt billigt snus? Ja, man kan nog kanske säga att det är lite skillnad på råtobak och en snussats. Råtobak är helt enkelt en viss mängd ren tobak som man köper hem. I sig själv är den ganska snål med att släppa ifrån sig nikotinet, så därför måste man behandla den lite och ge den lite kärlek. Av den anledningen är det enklare för de allra flesta att köpa en snussats online istället. Det är såklart lite dyrare, men då får man hem allt som man behöver för att snabbt och lätt (och billigt) göra sitt eget snus.

Det tar ungefär tre dygn att göra eget snus men den mesta av den tiden sköter satsen sig själv där den ligger och gottar sig i ugnen. Allt som allt är det kanske tjugo minuters arbete, och då får man ett pris per dosa som inte ens går att jämföra med vad man måste betala i butik!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>